Mælkebøtte med svirreflue

Lidt baggrund

Om .....

Ja det er vist nogle år siden .....     Der var en gang
..... Sød tøs, ikke?

Foto

Egentlig har jeg ikke rigtig fotograferet ret meget før, det blev til lidt familie-halløj til album, har 4 stk. og jeg tror jeg kunne ha' været Sjællandsmester i afhuggede hoveder og ben.
Men januar 2004 faldt jeg over et af de der kameraer man nærmest fik i nakken. For at være præcis et "HP photosmart 320", fik taget et par familiebilleder og tog det så med i "mosen".

Her blev jeg irriteret over alt det som jeg ville, men kameraet ikke kunne f.eks. "makro" (fandt jeg senere ud af det hed). Så der skulle et nyt til, for nu var jeg bidt. Og tænk sig man skal ikke betale for fremkaldelse (og huske at gå ned med filmen, kommer lige i tanke om jeg vist har en liggende fra ca. 1999, gad vide hvad der er på den).

Afhuggede hoveder og ben undgår jeg nu, jeg bruger faktisk kun displayet, det andet er besværligt med briller (måske også lidt derfor jeg ikke har kunnet ramme hvad jeg sigtede efter).

November 2004 fik jeg så det ny kamera "Olympus Camedia C-70 Zoom". Nogle af de billeder jeg synes er bedst vises her på denne hjemmeside.

Efter en hel del billeder syntes jeg, jeg manglede lidt ekstra zoom og maj 2006 fik jeg et "Panasonic DMC-FZ7".

Var også lige forbi et "Olympus SP-560 UZ" før jeg gik i DSLR-fælden.

Jeg blev lidt lun på tanken om et digitalt spejlreflekskamera, men der var lige nogle aber derbei's:
- Kameraet skulle være let, jeg render jo rundt i mosen og hvor jeg ellers kan med det, og man er vel en slapsvans.
- Man skal kunne bruge skærmen som søger, altså Live View, og det ville være rigtig godt hvis skærmen var drejelig eller vippebar.
- Antirystefunktion skulle der også være, men det er mange nye kameraer vist født med.

Pludselig var det der, Sony DSLR-A300 Eksternt link Åbner link i dette vindue(2008)
Det kunne meget af det jeg efterlyste, der var bare lige det der med vægten, ca. 582 g og det er for huset alene. Med objektiv og hvad der ellers skal til, for huset kan jo ikke meget alene, kommer herligheden snildt op på mindst 1 kg ... ... såh ... ... men faldt i alligevel.
Huset holdt 1½ år, så blev det opgraderet til et Sony A500 Eksternt link Åbner link i dette vindue der har en noget hurtigere autofokus.
Objektiverne kan jo heldigvis bruges på begge huse, og meget praktisk så er det samme batteri der er i begge.
A300'eren er nu mit Lensbaby-hus Eksternt link Åbner link i dette vindue

~~~~~~~

Hjemmeside-strik og denne side

Hjemmesiden her er blevet til ved at jeg har leget lidt med hjemmesidebryg et stykke tid (begyndte okt. 04). Der har været noget at lære hele tiden, måske er det også det der tiltrækker.

Foruden at lære at lave hjemmesider har jeg brugt siderne til at vise de billeder jeg render og ta'r.

Denne side ligger på i123.dk Eksternt link Åbner link i dette vindueog er lavet uden færdig template. Jeg lagde ud i Notepad/notesblok, men faldt så over Stone's TextTool Eksternt link Åbner link i dette vindue hvor der bl.a. er syntaksfarvning og faneblade til flere åbne sider.
- Lidt troløs er man vel, pt. er det Crimson Editor Eksternt link Åbner link i dette vindue jeg sværger til. Lidt mere om editorer på Links-siden.

Indtil jeg finder på noget andet, er der 2 slags billedgallerier på fotosiderne:
Et hvor man ved at holde musen over thumbnails ser fotos med tilhørende tekst i et billedvisningssted, og et hvor man kan bladre frem og tilbage i fotos vist på siden (virker først når alle billeder er indlæst).
Det sidstnævnte galleri er Lightbox2 Eksternt link Åbner link i dette vindue

Selv om det ikke er go' skik at nævne det, så gør foto-siderne sig så absolut bedst i 1024x768 eller mere. Bliver skærmopløsningen mindre, går det også ud over billedopløsningen. Man kan forhåbentlig få et nogenlunde indtryk af billederne alligevel.

Her er lidt tips til at komme lidt i gang med hjemmesidestrik

Til top


Copyright © SNA
Get Firefox!
August 2005
Opdateret 18. August 2017
Valid:  HTML 4.01  og  CSS 

Too Cool for IE