Mælkebøtte med svirreflue

Julekage

Julekage

Julekage

Ingredienser:

250 g tørrede dadler
250 g tørrede abrikoser
500 g mandler
500 g rosiner
2 dl whisky
175 g smør
175 g rørsukker
1 tsk. salt
3 æg
1 spsk. akacie honning
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. Vanila (vanilie sukker)


Tilberedning:

Dadler, abrikoser og mandler hakkes groft og blandes med rosiner i en skål. Overhældes med whisky. Trækker i 3-4 timer. Smør og sukker piskes tykt og salt tilsættes. Æg piskes i ét ad gangen. Honning røres i. Mel, bagepulver og Vanila sigtes sammen og blandes i dejen skiftevis med frugtblandingen. Dejen er meget tung at røre - men det er vigtigt at ingredienserne røres godt sammen. Dejen hældes i en 3 liters raspdrysset bageform. Bages i ca. 1 3/4 time ved 170°. Læg et stykke dobbelt bagepapir henover kagen efter 1/2 time af bagetiden, så den ikke bliver for mørk. Kagen afkøles og tages ud af formen.

Tips! Kagen opbevares i en plastpose i køleskabet - holdbarhed ca. 14 dage.

Alternativt: En letlavet frugtkage


Copyright © SNA
Get Firefox!
August 2005
Opdateret 18. August 2017
Valid:  HTML 4.01  og  CSS 

Too Cool for IE